Ser ut som skinn fast det kommer från ett träd

Det kan verka omöjligt att bark kan vara precis så smidigt  och hållbart som det faktiskt är - materialet känns som och uppför sig precis som finaste skinn.
Kork är en ren naturprodukt - ett fantastiskt material som är vatten, fukt- och eldsäkert, mjukt och lätt men samtidigt hållfast...samtidigt som det naturligt återskapas efter skörd.

Korkeken

Korkeken är elegant, långlivad, lätt att hantera och med en barken som är tät och snabbväxande. Hantering av korkek har funnits i Portugal sedan 1500-talet, idag skördas 190 ton och landet står för 55% av världsproduktionen.
Korkbark kan skördas c:a var nionde år - men ett träd ger cirka 16 skördar eftersom korkeken lever 250-350 år.
Tätare skörd ger lägre kvalitet som används till t ex vinkorkar medan längre mellanrum ger bättre kvalitet som används inom modeindustrin.

Korkmaterialet

Korken kokas sedan i vatten - utan farliga kemikalier - så att korkcellerna utvidgas och blir lättare att arbeta med. Sedan hyvlas barken i skivor och fästs med vegetabiliskt lim i önskat mönster på en bomullsbärare.

Vegetabilisk färgning 

Jocork arbetar med en uppsjö olika naturliga färgningar av korkmaterialet.
Tack vare ett stort antal väskmodeller och kombinationer av olika färger och mönster kan vi designa unika handväskor.
Har du tid att vänta en månad så kan vi faktiskt skapa din alldeles egna och unika väskdesign - men för enkelhets skull har vi skapat vårt eget bassortiment som vi har på lager i Sverige. På så sätt får du din ekologiska korkväska 2-3 dagar efter beställning.